Pohjoisrannan upea koti

Tilaa ja valoa

Asiakkaani upea Pohjoisrannan jugend-talon asunto oli lähtökohdiltaan hyvässä kunnossa. Asunnon neliöt tuntuivat kuitenkin häviävän tilaratkaisuihin ja tummiin seiniin, joiden sävy ei sopinut uusien omistajien värimaailmaan. Tilan tuntua ja avaruutta lähdettiin hakemaan muokkaamalla huoneita uusiksi. Olohuoneen muotoa muutettiin pitkästä suorakaiteesta seinää siirtämällä L-muotoon. Samalla olohuoneeseen saatiin lisää valoa kolmannen ikkunan ansiosta. Upeat pariovet työhuoneen puolelle säilytettiin ja niiden aukeamissuuntaa vaihdettiin. Lisää avaruutta haettiin myös purkamalla keittiön ja olohuoneen välinen seinä ja rakentamalla tilalle käytännöllinen niemeke, johon sijoitetiin viinikaappi ja lisää säilytystilaa. Pimeää vuodenaikaa varten varauduttiin lisäämällä tähän uuteen, avaraan oleskelutilaan helposti siirrettäviä ja lisättäviä kiskovalaisimia.
Makuuhuone yhdistettiin vaatehuoneeseen purkamalla väliseinää. Haastavanmuotoinen vaatehuone suunniteltiin pukeutumishuoneeksi perheen tarpeiden mukaisesti. Riittävästi tilaa ripustettaville vaatteille, laatikostoja, säilytystilaa matkalaukuille, näyttäviä avohyllyjä ja lasiovellisia hyllyjä niille tavaroille, joiden haluttiin jäävän näkyviin, ripaus bling-blingiä sekä ylellinen, tilan muotojen mukaan leikattu kokolattiamatto.

Kuvat Anna Wallendahr, kuvausjärjestelijä Maija Tiensuu.

Valmis-Valmis-306Valmis-288Valmis-277

Pohjoisranta55

Mainokset